Smart School
Smart School
Icons

Tablets

tablets@smcb

Alle info over tablets in de eerste graad :

Sinds 2021 heeft de school gekozen voor het gebruik van iPads in de klas. 

Elke leerling zal een eigen iPad krijgen die hij of zij ook elke dag mee naar huis mag nemen. De tablet zal beschermd worden door een stevige hoes. De leerlingen beschikken ook over een digitale pen en toetsenbord zodat het toestel multifunctioneel kan ingezet worden. Met een gewicht van 490 gram past alles ook vlot in elke boekentas. 

De tablets zullen de handboeken niet vervangen. We zien het toestel als een toevoeging bij het lesgeven zodat leerlingen tijdens de les toegang krijgen tot het internet, woordenboeken, een rekentoestel of bijbel. De iPad kan daarnaast ook flexibel ingezet worden voor groepswerken, het maken van notities tijdens een excursie of het bekijken van een instructiefilmpje om te leren een fietsband te herstellen. 

Omdat we hiermee snel toegang hebben tot verschillende digitale inhouden, kunnen we volop de kaart trekken van differentiatie. Zo kunnen leerlingen die de leerstof nog niet onder de knie hebben, extra instructies en basisoefeningen krijgen. Andere leerlingen kunnen aan de slag gaan met verdiepende doelen.  

Door het dagelijkse gebruik van dit toestel leren leerlingen ook praktisch om te gaan met digitale middelen en bereiken we op een realistische manier de eindtermen ICT

Dankzij de digisprong van de Vlaamse regering kunnen we deze toestellen budgetneutraal aanbieden aan de leerlingen.

De ouders en leerlingen krijgen nog een afzonderlijk bericht over hoe de verdeling gebeurt.