Smart School
Smart School
Icons
Terug naar nieuws

SCHAKEL 2022

Schakel

Wij zijn bijzonder trots u te melden dat de 70ste jaargang van Schakel voor u klaarligt.  

In deze editie van het jaarboek blikken we terug op het collegeleven in de schooljaren 2019-20 en 2020-21, wellicht twee van de meest omwentelende schooljaren uit de geschiedenis van het Sint-Michielscollege.

De coronapandemie legde in 2020 het schoolse leven volledig lam waardoor het samen-school-maken helemaal moest worden herdacht. Wij hebben ons succesvol aan het corona-avontuur gewaagd en voelden de verbondenheid ondanks de afstand. Gedwongen door de almaar veranderende coronamaatregelen bleven we elkaar inspireren en stimuleren en hebben we snel leren schakelen.

U ontdekt in deze jaargang hoe we de jaarthema’s ‘Vaar naar het diepe’, ‘Breek uit jezelf ‘(2019-2020) en ‘Beleef het wonder’ (2020-2021,) alsook de vele bewegingen op de werkvloer, vorm hebben gegeven.

Collegemonumenten als Danny Aarts, Marijke Van Gils, Christel Apers en Luc Beke verlieten de school na een jarenlange staat van dienst.

We herdachten het V1-bombardement op het college, gingen op tocht voor Ekimanyelo en zetten collega’s met vijfentwintig jaar dienst in de bloemen.

Schakel door en ontdek nog veel meer nieuws over onze hele schoolgemeenschap in de bekende rubrieken: waar we leren sterk te staan, excursies, buitenlandse reizen, fotogalerijen van de lagere school, interviews met bijzondere leerlingen en oud-leerlingen.

Als u Schakel wenst te ontvangen, vragen wij u om 

1) een mailtje te sturen naar onthaal@smcb.be waarbij u aangeeft of u Schakel zelf wenst op te halen aan het onthaal of verkiest dat het naar uw thuisadres wordt opgestuurd.

2) het juiste bedrag over te maken op rekeningnummer BE91 4024 0669 0176.  Dit is € 13,5 bij afhaling aan het onthaal of € 20 indien u kiest voor verzending per post.

Wij wensen u een boeiende lectuur en alvast hartelijk dank voor uw steun.

Dominique Krols en Nico Merciny, hoofdredacteurs

Jef Van den Bogaert, directeur administratie en financiën