Smart School
Smart School
Icons
Terug naar nieuws

Schakel 2021

Wij zijn bijzonder trots u te melden dat de 69ste jaargang van Schakel voor u klaarligt.  

In deze editie van het jaarboek blikken we terug op het collegeleven in de schooljaren 2017-18 en 2018-19.

De term ‘boek’ heeft zijn waarde in gewicht want het jaarboek telt liefst 355 bladzijden aan getuigenissen en foto’s over markante gebeurtenissen en excursies uit het collegeleven.

U ontdekt hoe we de jaarthema’s Samen bergen verzetten (2017-2018) en Wij…samen (2018-2019) vorm hebben gegeven en de vele bewegingen op de werkvloer. Nic Merlin, onze wijze algemeen directeur, die het onderwijslandschap als geen ander kende en het college zo genegen was, mocht met pensioen. We verwelkomden de alerte pedagogisch directeur Patrick De Bruyn, later in duobaan met de begeesterde E.P. Francis Dierckxsens o. praem.

Ook Peter Berger, ervaren voorzitter van de raad van bestuur, verliet de school na een jarenlange staat van dienst.

In Averbode, de abdij van dit huis, vond ook een wissel van de (m)(w)acht plaats; H.H. Jos Wouters o. praem., zacht en welbespraakt, ging en E.P. Marc Fierens o. praem. werd verkozen als nieuwe abt en kwam.

En uiteraard zoemt en broeit er allerlei in de hoofden en harten en lijven van de leerlingen. Ze zijn verontwaardigd en nemen deel aan klimaatmarsen, sporten op hoog niveau, willen de wereld zien …

Schakel door en ontdek nog veel meer nieuws over onze hele schoolgemeenschap in de bekende rubrieken: excursies, buitenlandse reizen, fotogalerijen van de lagere school, interviews met bijzondere leerlingen en oud-leerlingen.

Als u Schakel wenst te ontvangen, vragen wij u om 

1) een mailtje te sturen naar dorien.declerck@smcb.be waarbij u aangeeft of u Schakel zelf wenst op te halen aan het onthaal of verkiest dat het naar uw thuisadres wordt opgestuurd.

2) het juiste bedrag over te maken op rekeningnummer BE91 4024 0669 0176.  Dit is € 13,5 bij afhaling aan het onthaal of € 18 indien u kiest voor verzending per post.

Wij wensen u een boeiende lectuur en alvast hartelijk dank voor uw steun.

Dominique Krols en Nico Merciny, hoofdredacteurs

Jef Van den Bogaert, directeur administratie en financiën