Smart School
Smart School
Icons
Terug naar nieuws

PSSK Turnhout: formidabele dag!

Dat we zulke hoge ogen gingen gooien op het Provinciaal Schoolschaakkampioenschap te Turnhout had wel niemand kunnen vermoeden… Alhoewel: er waren tekenen aan de wand. Vroeger gingen we in het beste geval met anderhalve ploeg op verplaatsing, nu met vier volledige en twee bijna-volledige kwartetten. Wat een stap vooruit! En dan de uitslag: iedereen, maar dan ook iedereen heeft het allerbeste van zichzelf gegeven en heeft machtig mooie scores doen optekenen. Maar we bereikten ook het podium: zilver voor de ploeg Sint-Michiels secundair met Samuel, Antoon, Victor en Alexandre. Eveneens zilver bij de maxi’s (lagere school) voor onze ploeg met Lorin, Hippolyte, Timo en Arend. Welgefeliciteerd!

Orgelpunt van dag was net vóór de prijsuitreiking: Sint-Pietersinstituut Turnhout en onze middelbare ploeg moesten (nooit eerder vertoond in de rijke Antwerpse schoolschaaktraditie!) een testmatch spelen om te beslechten wie met de tweede en derde prijs naar huis zou gaan. Winnaar van het toernooi was dan al het Sint-Jozefscollege van Turnhout. Toch gingen de SMC’ers zich door de thuisspelende Turnhoutenaars van Sint-Pieters niet met een kluitje in het riet richting eigen dorp laten sturen… De sportzaal van het Sint-Pieters werd compleet ontruimd opdat alle spelers volkomen gefocust konden zijn… Morituri te salutant… Vijf minuten later eindigde ook de testmatch op 2-2, maar ging de prijs naar onze school omdat wij op het eerste bord (dank, Samuel!) hadden gezegevierd. Een kleiner verschil kon niet bestaan. Waanzinnig spannend.

Onder het zingen van het Sint-Michielslied werden onze kerels in triomf naar de kantine begeleid. Dat belooft! Komende wedstrijden zullen we ongetwijfeld een frisse Brasschaatse wind door Polder en Kempen laten waaien. Dankzij de schaakwerking op onze school zijn we in enkele maanden een kracht geworden waarmee iedereen voortaan rekening houdt. Afgelopen zaterdag 26 november was misschien wel een dag om te onthouden, voor wie ooit de wegen van schaakminnende jongens en meisjes wil nagaan… Wie weet.

Sportief en lonend voor school en vriendschap: graag een abonnement op dit soort dagen!